Je MBO diploma gehaald? Leer door!

Je MBO diploma gehaald? Leer door!

Ook al is er de afgelopen 20 jaar veel veranderd in de ICT, toch zijn er een aantal zaken die ik niet heb zien veranderen. Eén daarvan is het gegeven dat, wil je je carrière een serieuze kans geven, je niet stopt met leren na het behalen van je MBO-ICT diploma.

Blijf jezelf als starter ontwikkelen

In  mijn jaren als ICT-docent en de laatste 10 jaren als trainer/begeleider van MBO-stagiairs en schoolverlaters, zie ik keer op keer dat jonge starters in ICT betere kansen voor zichzelf scheppen als ze, in welke vorm dan ook, zichzelf blijven ontwikkelen. Het liefst zie ik ze een HBO-opleiding gaan doen, al dan niet in deeltijd.

Certificering

Vanuit onze organisatie hebben we jonge professionals een mooie ontwikkeling zien doormaken van MBO naar HBO om uiteindelijk terecht te komen in mooie ICT-banen. Maar ook voor diegenen die de schoolbanken zat zijn, is het verstandig om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met certificering. Dat kan zijn op het gebied van Microsoft, Cisco of ITIL, om maar een paar van de mogelijkheden te noemen. Het is belangrijk dat je als jonge starter de juiste keuze maakt en een goed advies daarbij kan doorslaggevend zijn. Natuurlijk zie je ook dat mensen verkeerde keuzes maken. Belangrijk daarbij is dat je niet bij de pakken neerzit maar blijft proberen om jouw weg te vinden.

Studeren naast je huidige baan

Ik zie ook dat werkgevers steeds meer ruimte geven aan werknemers in ICT om naast het werk ook te gaan studeren. Ook voor werkgevers is dit van belang: de werknemer doet meer kennis op die hij in het bedrijf kan toepassen, en door te investeren in je personeel zorg je ook voor een goede binding. Vanuit ons bedrijf Talent Masters bieden wij steeds meer 80/20 trajecten aan: werk 4 dagen en ga 1 dag studeren. Dat kan een deeltijd HBO-opleiding zijn maar ook jezelf ontwikkelen als Microsoft expert. Persoonlijk geloof ik dat goede zorg, aandacht en begeleiding van je werknemers een diepte-investering is waar alle betrokken partijen mee gebaat zijn: je werknemer, je klant en uiteindelijk ook wijzelf als werkgever. Natuurlijk moet je daar met z’n allen aandacht en energie in steken, want het gaat niet vanzelf.

 

De beloning komt er echt wel, voor de volhouder en doorzetter: meerdere onderzoeken tonen al jarenlang aan dat certificering en diplomering loont.

 

Talent Masters

Peter van der Meij | www.talentmasters.nl